بانک مقالات

بانک مقالات تخصصی تجارت ، اقتصاد و ...

بانک مقالات

بانک مقالات تخصصی تجارت ، اقتصاد و ...

علت تفاوت آدرسهای اینترنتی

علت تفاوت آدرسهای اینترنتی

 در شبکه جهانی اینترنت ، مانند شبکه های محلی و ... هر کامپیوتری با یک کد به نام  Ip  شناخته می شود که 4 عدد بین صفر و 255 به صورت x.x.x.x است برای راحتی و سهلی کار ، ای پی را با یک نام شناسه به نام دامین یا همان دامنه یا آدرس اینترنتی معرفی می کنند حال در این مقاله با مثال  ، حال شما سایت ایرنا را فرامی خوانیدhttp//:www.irna.ir   خوب این ادرس به کد ترجمه شده و مجموعه مسیریابهای اینترنت شما به وب سایت ایرنا هدایت و اطلاعات این وب سایت را به شما می دهند

تشکیل دهنده یک آدرس اینترنتی

حال اجزا تشکیل دهنده یک آدرس اینترنتی یا به بیان فنی دامین را شرح می دهم اول http//:   نشان پروتکل Http  است ، قردادی میان تمام کامپیوترهایی که به اینترنت وصل می شوند  www  همان World widd web  شبکه جهانی تارعنکبوتی یا وب ، و در آخر irna  که نام دامنه هست ، طراح سایت به دلخواه نامی را برمی گزیند البته نباید از قبل رزو و مورد استفاده قرار گرفته باشد و ir   همان پسوند است سوالی که می خواهیم بدان بپردازیم تاکید می کنم مجموع نام و پسوند دامنه در اینترنت باید و باید منحصر به فرد باشد

واقعیت .com و .org  و .ir   چیست  

واقعیت چیست ؟!! خیلی ساده است . یک فرمول کلی برای دامنه های اینترنتی وجود دارد و آن تعداد حرف دامنه است که تا ۹۹ درصد فرمول درستی است به جز موارد استثنا در دامنه های جدید عمومی . با این دسته بندی به طور کلی دامنه ها در ۴ دسته قرار می گیرند :

 دسته اول ( ۳ حرفی ) :

دامنه های Top Level عمومی یا gTLDs :   سه دامنه Com , net , org به عنوان معمول و معروف ترین دامنه های جهانی شناخته می شوند که Com ابتدای کلمه Commerical به معنی تجاری و Net ابتدای کلمه Network به معنی شبکه و org نیز ابتدای واژه organization به معنی سازمان است . هر یک از این دامنه ها باید در جای صحیح خودش استفاده شود . به عنوان یک شرکت که در زمینه خدمات اینترنت فعالیت می کند بهتر است از دامنه Net استفاده کند . این قاعده توسط خیلی از شرکتهای مشهور جهان رعایت می شود .

 دسته دوم ( ۳ حرفی جدید ) : 

دامنه های Top Level عمومی جدید ( NEW gTLDs ) :

 دامنه های Biz ، Info ، Pro ، Aero ، Coop و Museum و Name در این دسته قرار دارند . این دامنه های به منظور رفع نیاز در کمبود اسامی در دامنه های دسته اول ایجاد شده است و میشد گفت دامنه های جدیدی هستند . اخیرا دامنه Info به منظور ترغیب کاربران اینترنتی و صاحبان وب سایتها توسط بعضی از Server های ثبت دامنه دنیا به صورت اشانتیون و یکساله و رایگان ارائه می شود . اما دقت کنید که صرف دامنه info فقط و فقط به صورت یکساله ثبت می شود و سال بعد مجبورید برای تمدید آن مبلغی تقریبا ۱.۵ تا ۲ برابر دامنه های دسته اول برای آن بپردازید . چون این دامنه از ابتدا یکی از دامنه های گران بوده است و به دلیل عدم استقبال صاحبان وب سایتها از آن به این صورت ارائه می شود . پس اگر جایی دیدید که این دامنه را با قیمتهای پایین مثل ۲۹۰۰ تومان !!! ثبت می کنند حرص نزنید چون سال بعد پول سال قبل را هم از شما میگیرند !!

 دسته سوم ( سه حرفی ): دامنه های مخصوص sTLDs l ) Top Level ) :

 این دامنه ها هم جزو دامن های مخصوص و یا به قول معروف سلطنتی اینترنت محسوب می شوند همچون GOV اول کلمه Government به معنی دولت و یا EDU اول کلمه Education به معنی آموزش و یا دامنه های نامرسوم INT یا MIL .


 دسته چهارم ( دو حرفی ) : دامنه های بین المللی کشورهای جهان : (
ccTLDs )

 معروف ترین دامنه های اینترنتی دو حرفی متعلق به کشورها یا مناطقی از جهان است که در زیر لیست شده است که اکثرا توسط بعضی از افراد برداشت های نادرستی از آن شده است :
 
WS : Samoa

 CC : Cocos

 TV : Tuvalu

 BZ : Belize

 و ....
 به عنوان مثال دامنه
IR که توسط مرکز تحقیقات بنیادی زنجان ثبت می شود به عنوان دامنه بین المللی ایران در دنیا شناخته می شود . خوشبختانه در انتخاب این دامنه ، در شانس با کشورمان همراه بوده است چرا که در حالی که دیکته سه کشور عراق Iraq یا ایرلند Ireland هر سه با دو حرف Ir شروع شده اما دامنه Ir به ایران اختصاص یافته است و دامنه عراق Iq و ایرلند Ie
شده است .

یک اشتباه همیشگی

متاسفانه هنوز هم پس از گذشت مدت زیاد استفاده از اینترنت توسط کاربران اینترنت دنیا ، هنوز حتی بعضی از افراد و یا وب کاران هم ، درک درستی از دامنه های اینترنتی ندارند . هنوز خیلی ها دامنه WS را مخفف Web Site می دانند ! تازگی هم خیلی ها گمان می کنند که دامنه bz از آنجا که دامنه biz پر شده است به بازار اینترنت اضافه شده است و به همان معنای business است !! استفاده از دومین های cc و tv نیز اخیرا در دنیا رایج شده است . و خیلی ها گمان می کنند دامنه tv همان معنی تلویزیون می دهد و برای این اصلا ایجاد شده است !! شاید خیلی از شبکه های ماهواره ای دنیا رسما از این دامنه به عنوان دامنه سایت خود استفاده می کنند که در واقع فعل اشتباهی است .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد