بانک مقالات

بانک مقالات تخصصی تجارت ، اقتصاد و ...

بانک مقالات

بانک مقالات تخصصی تجارت ، اقتصاد و ...

ده توصیه مهم هنگام کار با مانیتور

ده توصیه مهم هنگام کار با  مانیتور

 

مقدمه

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بلاگر http://ictict.parsiblog.com نوشته است: مهمترین علائم عبارتند از: خستگی چشم، خشکی چشم، سوزش، اشک ریزش و تاری دید. همچنین ممکن است سبب درد در گردن و شانه‌ها نیز بشود.

توصیه های مهم در مورد جلوگیری از آسیب های چشمی به هنگام کار با کامپیوتر

 

در هنگام کار با مانیوتر کامپیوتر یا همان صفحه نمایشگر رایانه اتان با رعایت توصیه‌های زیر می‌توان تا حد بسیار زیادی از آسیب‌های چشمی جلوگیری کرد ده توصیه مهم و اساسی که شما را در کاربری با کامپیوترتان بسیار یاری می نماید

بطور ارادی پلک بزنید

 سعی کنید بطور ارادی پلک بزنید. این کار سبب می‌شود سطح چشم شما با اشک آغشته شده و خشک نشود. در صورتیکه مشکل شما شدید باشد می‌توانید از قطره‌های اشک مصنوعی استفاده کنید.

مانیتور ده تا٢٠ سانتی‌متر پایین‌تر چشمان شما

 

‌ مرکز مانیتور ( صفحه نمایشگر کامپیوترتان) باید حدود ‌١٠ تا ‌٢٠ سانتی‌متر پایین‌تر چشمان شما باشد. این وضعیت علاوه بر اینکه باعث می‌شود پلک‌ها پایینتر قرار گیرند و سطح کمتری از چشم در معرض هوا باشد. از خستگی گردن و شانه‌ها نیز می‌کاهد. در این موارد هم باید مانیتور را در ارتفاع مناسب قرار داد و هم ارتفاع صندلی را نسبت به میزکار تنظیم کرد بطوریکه ساعد شما هنگام کار با keyboard موازی با سطح زمین باشد.

نور به اتاقتان نتابد

 

‌ مانیتور( صفحه نمایشگر کامپیوترتان)  خود را طوری قرار دهید که نور پنجره یا روشنایی اتاق به آن نتابد. هنگام کار با کامپیوتر سعی کنید  پرده‌ها را بکشید و روشنایی اتاق را نیز به نصف وضعیت معمولی کاهش دهید .

به چشمان خود استراحت دهید

 

‌به چشمان خود استراحت دهید. سعی کنید هر ‌٥ تا ‌١٠ دقیقه چشم خود را از مانیتور برداشته و به مدت ‌٥ تا ‌١٠ ثانیه به نقطه‌ای دور نگاه کنید. این کار سبب استراحت عضلات چشم می‌شود. همچنین به شما وقت می‌دهد پلک بزنید و سطح چشم شما مرطوب شود.

همسطح با مانیتورتان بگذراید

 

‌اگر مجبورید که متناوبا به یک صفحه نوشته و مانیتور نگاه کنید (خصوصا در مورد تایپیست‌ها) ممکن است چشم شما خسته شود زیرا باید تطابق خود را تغییر دهد. برای جلوگیری از این مسأله سعی کنید صفحه نوشته شده را در حداقل فاصله و هم سطح با مانیتور قرار دهید. برای اینکار می‌توانید از copyholder استفاده کنید.

فاصله مانیتور

 

فاصله مانیتور با چشمان شما باید ‌٥٠ تا ‌٦٠ سانتی متر باشد.

روشنایی و کنتراست مانیتور

 

روشنایی و کنتراست مانیتور خود را تنظیم کنید. میزان روشنایی مانیتور باید با روشنایی اتاق هماهنگی داشته باشد. یک روش برای تنظیم روشنایی مانیتور این است که به یک صفحه وب با زمینه سفید نگاه کنید. اگر سفیدی صفحه برای شما مثل یک منبع نور است روشنایی مانیتور زیاد است و باید آن را کم کنید. در مقابل، اگر صفحه کمی خاکستری به نظر می رسد روشنایی را زیاد کنید.

به عینک احتیاج پیدا می کنید!!

 

اگر علیرغم رعایت توصیه‌های گفته شده باز هم دچار علائم هستید می‌توانید از عینک‌های مخصوص استفاده کنید زیرا گاهی مشکل در دید متوسط است. ما بطور معمول کمتر از دید متوسط استفاده می‌کنیم زیرا بیشتر اوقات یا اشیاء دور را نگاه می‌کنیم و یا اشیاء نزدیک. ولی مانیتور کامپیوتر دقیقا در فاصله‌ای از چشم قرار می‌گیرد که مربوط به دید متوسط است. برای دریافت عینک مناسب کامپیوتر به چشم پزشک مراجعه کنید.

طرر نشستن درست

 

 هنگام کار با کامپیوتر سعی کنید گردن خود را راست نگهداشته و شانه را عقب بدهید. قوز کردن هنگام کار طولانی با کامپیوتر سبب دردهای گردن و شانه ها می شود. کاملا پشت خود را به صندلی بچسبانید. همچنین ارتفاع صندلی خود را طوری تنظیم کنید که کف پاها روی زمین قرار داشته باشد ...

توصیه دهم

 

توصیه دهم نداریم یعنی در آینده توصیه کار با کامپیوتر را بیشتر خواهیم گفت تا باهم بازهم مرور کنیم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد