روش های معمول هک گوشی تلفن همراه
ممکن است گوشی تلفن همراه شما هم هک شود ؛ شاید در نگاه اول واژه هک Hack و هکر Hacker را فقط در دنیای کامپیوتر و اینترنت جستجو کنید اما امروزه با پیشرفت فن آوری ارتباطات ؛ هکرها یا نفودگران بیشماری با حربه و ترفندهای جدیدی وارد عرصه ارتباطات سیار یا موبایل شده اند البته کشور ایران به دلیل دارا بودن زیرساختار ضعیف شبکه تلفن همراه به خصوص نسل دوم و سرعت کم مبادلات و از حیث نفوذ ؛ تخریب و هک تا حدی محفوظ است .اما دانستن این امر حدی جلوی تخریب اطلاعات کاربران مجازی را خواهدگرفت.شاید همین امر باعث شده باشد که هکرهای حرفهای گستره فعالیتهای خود را افزایش داده و به سراغ کاربران تلفن همراه آمده باشند. البته نقش استفاده از تکنولوژیهای جدید و استفاده از اینترنت در بستر تلفن همراه را نباید دراین بین فراموش کرد
روشهای نفوذ در گوشی تلفن همراه:
1- ذخیره و نصب نرم افزارهای مخرب به هر روش ممکن
این روش شامل راههای مختلف می شود ساده ترین راه اینکه فرد نفوذگر گوشی شما را گرفته و به هر بهانه نرم افزاری را نصب نموده در حالی که شما با خیال راحت از گوشی اتان لذت می برید وی شما را هک می کند اما چطور به هر طریق که بتواند به شخصیت شما نفوذ کرده و..... ممکن است خودتان اقدام به نصب و راه اندازی نرم افزار مخرب کنید ؛ ساده است از یک وبسایت غیرمعتبر نرم افزاری با نام زیبا و کارایی قلابی دانلود و برروی گوشی اتان قرار می دهید غافل از آنکه این نرم افزار نفوذگر است . به روشهای دیگر هم بیاندیشید
2- نفوذ از طریق شبکه ارتباطاتی یا اینترنتی :
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان،بیشتر حملات مخرب در بخش تلفن همراه مربوط به افرادی است که تمایل زیادی به استفاده از خدمات مبتنی بر GPRS دارند.
ارتباطات مخابراتی و بیسیمی، یکی از اصلیترین اهدافی است که مورد توجه هکرها قرار میگیرد.آنها مکالمات هرکسی را که بخواهند تحت کنترل خود میگیرند و به این ترتیب میتوانند به فایلهای متنی، اطلاعات شخصی و حتی عکسهای گرفته شده توسط تلفن همراه قربانی دست یابند.
در حالی که امروزه کارشناسان امنیتی بر بکارگیری راههای گوناگون برای مقابله با این اقدامات هشدار میدهند اما تا همین یک سال پیش معتقد بودند که هک در شبکه مخابراتی معنایی ندارد.
نرمافزارهای فضول
اما در عین حال امروز شاهد گسترش نرمافزارهای هک توسط برخی از ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه هستیم. البته ناگفته نماند که فعالیت صورت گرفته در این زمینه بیشتر در شبکه اینترنت صورت میگیرد.
برای روشن شدن این موضوع کافی است جمله هک در تلفن همراه را در گوگل جستوجو کنید. آن زمان است که با حجم عظیمیاز وبلاگها و سایتهایی مواجه میشوید که به صورت رایگان نرمافزارهای مورد نیاز را به همراه آموزش گام به گام در اختیار ناقضان حریم خصوصی میگذارند.
چندی پیش نیز در حاشیه برگزاری نمایشگاهی در بخش تلفن همراه شاهد غرفهای بودیم که به راحتی نرمافزار هک تلفن همراه با قیمت ناچیز 3هزار و پانصد تومان را عرضه کرده بود.
امکانات بیشمار این نرمافزار که در بروشورهای تبلیغاتی آن عرضه شده بود باعث میشد که ناخودآگاه از خاموش بودن بلوتوث تلفن همراه خود مطمئن باشید.
البته نفوذ به تلفن همراه همیشه از راه نصب و به کارگیری نرمافزار و استفاده از تکنولوژی بلوتوث خلاصه نمیشود. وارد کردن کدهای مخصوصی در گوشی فرد قربانی که با استفاده از آنها پرداخت وجه مکالمات شما به حساب فرد قربانی گذاشته میشود. حتی در برخی از مواقع نیز مشاهده شده که به وسیله ارسال پیام کوتاه و یا وارد کردن یک کد مخصوص میتوان گوشی و سیمکارت فرد مقابل را به راحتی سوزاند!
البته شاید با خواندن این گزارش اعتماد شما نسبت به استفاده از گوشیهای نسل جدید سلب شده باشد اما زیاد نگران نباشید چرا که اگر در زمینه استفاده از فناوری بلوتوث و GPRS از یک سو و نیز در اختیار نگذاشتن گوشی تلفن همراتان در دسترس افراد سود جو نکات ایمنی را رعایت کنید، خطری متوجه شما نخواهد بود.
حفاظت در مقابل تهدیدات
به منظور حفاظت در مقابل تهدیدات موجود رعایت موارد زیر توصیه میشود البته فراموش نکنید که این روشها آخر نفوذگری نخواهد بود:
1-بلوتوث تلفن همراهتان خاموش کنید
مطمئن شوید بلوتوث تلفن همراهتان همیشه خاموش باشد مگر در مواردی که خود به آن نیاز دارید. البته روشن بودن بلوتوث مخرب نیست اما مانند این است که شما درب اپارتمانتان را باز نگه دارید ؛ بهتر است مانند درب منزلتان بلوتوث گوشی تلفن همراه تان را فقط در زمانی که نیاز دارید در حالت فعال یا روشن قرار دهید ؛ تا غریبه ها وارد نشود ؛
۲-حتی المقدور از هندزفریهای مجهز به تکنولوژی بلوتوث استفاده نکنید.
راهیابی به بلوتوث را مشکل تر کنید
گزینههای موجود در قسمت بلوتوث گوشی خود را به نحوی تنظیم کنید که برای دریافت فایلهای ارسالی حداقل دو بار از شما موافقت بخواهد. برخی گوشی ها هم تنظیماتی دارند که به منظور دریافت یا ارسال اطلاعات توسط بلوتوث از کلمه عبور یا پاسورد استفاده می کند در این حالت گرچه نفوذ مشکل می شود اما غیرممکن نیست پس بلوتوث را خاموش نگه دارید
در هنگام اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه بر روی لینکها و پیامهای نامطمئن کلیک نکنید
دلیل این امر که در هنگام اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه بر روی لینکها و پیامهای نامطمئن کلیک نکنید را کمی توضیح دهم ؛ واضح است چنانکه گفته شد ؛ بهترین راه نفوذ به گوشی تلفن همراهتان نصب نرم افزارهای کراک یا شکستن و نفوذگری است ؛ و بهترین راه برای ارسال یک نرم افزار مزاحم و مخرب اینترنت است که با کلیک برروی یک لینک یا بازکردن یک پیام اجازه می دهید بدون آگاهی شما یک نرم افزار مخرب برروی گوشی اتان نصب و سرآغازی بر نفوذگری شود
هر نرم افزاری را برروی گوشی تلفن همراه اتان نصب نکنید
در هنگام اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه بر روی لینکها و پیامهای نامطمئن کلیک نکنید این امر بسیار ساده است ؛ هیچ نرم افزاری را نصب نکنید ؛ حتی به دوستان یا تعمیرکاران نیز اعتماد نکنید حتی به مارک سی دی نرم افراز یا شرکت تولید کننده آن هم اطمینان نکنید ؛ دوست خوب شما یا تعمیرکار کارکشته هم ممکن است ناخواسته و ناآگاهانه برروی گوشی شما یک نرم افزار مخرب نصب کند یا شرکت تولید کننده نرم افزار از نام شرکتهای بزرگ سواستفاده کرده باشد تکلیف چیست از وبسایتهای معتبر به خصوص شرکتهای بزرگ بهره ببرید چرا؟ امروزه وب سایتهای متعددی را میتوان یافت که بازی و یا نرمافزارهای رایگان را به منظور نصب بر روی تلفن همراه دراختیار کاربران قرار میدهند.این نوع نرمافزارها ممکن است حاوی کدهای مخربی باشند. توصیه میشود که هرگز از سایتهایی که هویت آنها به اثبات نرسیده و نسبت به صحت و صداقت عملکرد آنها اطمینانی حاصل نشده است، نرمافزاری دریافت نگردد. درصورت دریافت یک فایل از یک وب سایت معتبر نیز باید در ابتدا با استفاده از نرمافزارهای آنتی ویروس آن را بررسی کرد.