کارمند الکترونیک

 

کارمند الکترونیک 

مشخصه بارز تکنولوژی های جدید، کوتاه بودن عمر آنهاست، به بیانی دیگر تکنولوژیهای جدید با همان سرعتی که به وجود می آیند با همان سرعت هم از رده خارج می شوند و هر روز تکنولوژی جدیدتری جایگزین تکنولوژی قبلی می شود.
پیشرفت روزافزون IT در صنعت کشور و ضرورت استفاده از آن، ما را بر آن می دارد که علوم و فنون کامپیوتری لازم برای کار خود را فراگیریم.
این مسئله برای کارمندان اداری بسیاری جدی است. چنانچه کارمندی کار با کامپیوتر را نداند به طور حتم با مشکلات جدی مواجه می شود و مدیر مربوطه را وادار می کند تا در مورد کارمندی که آشنا با کامپیوتر و سیستم های مکانیزه نیست تصمیم جدی بگیرد.
از ابتدای دهه70 استفاده از کامپیوتر و سیستم های کامپیوتری در تمامی شرکتهای صنعتی و غیرصنعتی داخلی گسترش یافت. در حال حاضر کمتر شرکتی را پیدا خواهیم کرد که تمامی یا برخی از کارهای اداری خود را به صورت مکانیزه انجام ندهد.
دیگر هیچ شرکتی فعالیت هایی مانند پرداخت حقوق و دستمزد، انجام امور پرسنلی و امور مالی، حسابداری، انبارداری و غیره را به صورت سنتی و دستی انجام نمی دهد و برای انجام آنها از نرم افزارهای موجود در بازار و در مواردی خاص از نرم افزارهای اختصاصی استفاده می کنند.
با این اوصاف اگر بخواهیم در بازار فعلی بکار خود ادامه دهیم و پاسخگو باشیم چاره ای نداریم جز آنکه با علوم مختلف کامپیوتری آشنا شویم.
قرن بیست و یکم را قرن اطلاعات نام گذاری کرده اند. مقدار اطلاعاتی که در قرن بیستم تولید شد، بیشتر از کل اطلاعاتی است که در قرون گذشته جمع آوری شده بود و این آغازی است برای قرن21 که نمی توان به راحتی حدس زد تا پایان این قرن چه میزان اطلاعات تولید خواهد شد.

کارمند الکترونیک کیست؟
کارمند الکترونیک کسی است که با علوم و فنون کامپیوتر آشنایی دارد و با توجه به ابزاری که در اختیار دارد می بایست برای انجام کارهای واگذار شده از سیستم های مکانیزه استفاده کند.

کارمند الکترونیک چه باید بداند؟
کارمند الکترونیک با توجه به مسئولیت خود می بایست میزان دانش IT خود را افزایش دهد، در غیر این صورت آن شغل به او سپرده نخواهد شد. برای مثال یک منشی می بایست با نرم افزارهای تایپ مانند Word آشنا باشد. او باید کار با نرم افزار Excel و Power Point را بداند و در مرحله پیشرفته
می بایست با نرم افزارهای گرافیکی مانند Photoshop آشنا باشد. به طور کلی هر کارمند اداری می بایست در زمینه IT دانش لازم در ICDL را داشته باشد.
یک کارمند برای آموزش اولیه در زمینه IT می بایست به زبان انگلیسی اشراف داشته باشد، در غیر این صورت در آموزش IT با مشکلات بسیار جدی و عدم موفقیت کامل روبرو خواهد بود.
پیشرفت IT در شرکت نفت پارس طی5 سال گذشته به سرعت رو به افزایش بوده است. برای مثال در سال1378 تعداد کسانی که در شرکت نفت پارس با کامپیوتر کار
می کردند بالغ بر50 نفر بود در حالی که در حال حاضر این تعداد به بیش از200 نفر رسیده است.
به نظر می رسد در3 سال آینده چنانچه اشخاصی از نظر شغلی نتوانند از کامپیوتر استفاده کنند دیگر قادر به هماهنگی خود با سایر بخش ها نخواهند بود.

پیشرفت روز افزون علم IT به گونه ای بوده است که آموزش و استفاده از آن را بسیار سهل تر از10 سال گذشته کرده است. با آمدن برنامه هایی به صورت Visual آموزش و فراگیری بسیار راحتر از یادگیری با استفاده از برنامه های قدیمی تحت DOS شده است. همچنین وجود کتاب ها و CD های آموزشی، فراگیری علم IT را در هر مکان میسر می سازد.
فراگیری علم IT محدودیتی ندارد و با توجه به سرعت پیشرفت علم در این زمینه شخص یاد گیرنده می بایست به طور دایم در حال آموزش و فراگیری باشد. سرعت پیشرفت علم IT به گونه ای است که هر6 ماه یکبار اطلاعات آن تغییر می کند به همین دلیل کاربران و کارشناسانی که با
برنامه های حرفه ای کار می کنند چاره ای جز به روز رساندن دایمی اطلاعات خود ندارند.
از سویی دیگر سرعت نفوذ IT بین کارکنان صنعتی و کسانی که در واحدهای تولیدی مشغول به کار هستند نیز در حال گسترش است. مسلم است افرادی که به کار اپراتوری دستگاه مشغولند و یا با خطوط تولید سروکار دارند نیز با پیوستن حلقه اطلاعات IT شرکت، در زمره افرادی قرار گرفته اند که می بایست با نرم افزار مربوط به شغل خود‌ آشنا باشند.
همچنین با توجه به گسترش زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری صنعت IT کشور در زمینه های مختلف همانند بانکداری، شهرداری، مراجعه به ادارات مختلف، حتی به عنوان یک شهروند نیز می بایست به علم IT آشنا باشیم و به ناچار باید به یک شهروند الکترونیک تبدیل شویم. با آشنایی شهروندان به علوم IT دیگر لازم نیست برای هر کاری از منزل یا محل کار خود خارج شویم و این امر می تواند سبب کاهش هزینه های مختلف زندگی و کاهش ترافیک و صف های طویل شود.